Blackberry4Life

“This is my rifle. There are many others like it, but this one is mine. My rifle is my best friend. It is my life. I must master it as I must master my life. Without me, my rifle is useless. Without my rifle, I am useless.”  Het gaat misschien wat ver deze quote, afkomstig uit de film Full Metal Jacket uit 1987, te vergelijken met het hedendaagse gebruik van smartphones onder de jongere, vrouwelijke generatie, maar er is wel degelijk een vergelijking mogelijk.

Let er maar eens op: meisjes van ~16-20 jaar oud die, naast hun goed gevulde handtasje, vaak een smartphone, en dan met name een witte Blackberry, in hun handen hebben. Niet eventjes in de pauze, voor een dagje of in de vakantie, nee, altijd. Het is toch lastig te bedenken wat deze jongere dames toch altijd doen met hun welverdiende Blackberry. Of is het de elegantie en de klasse die er vanaf straalt?

Als ze terugfietsen van de korfbaltraining, over een donker fietspad op weg naar huis, is het natuurlijk goed een telefoon bij je te hebben. Maar doordraven is een kunst. Het is niet voor te stellen dat de dames van de genoemde leeftijdscategorie daadwerkelijk zoveel vrienden hebben dat ze altijd maar bereikbaar moeten zijn. ‘WhatsApp’ mag dan wel gratis zijn en sommigen hebben heel misschien ook echt nog wat inhoud, maar voor wie doe je dit nou nog eigenlijk? Immers, twintig jaar terug kon men zich ook prima redden zonder een Blackberry in hun hand.

De koningin met de Blackberry, maar een communicatief wrak zonder. Tijdens de internetstoring van Blackberry (medio 2011) waren berichten als ‘verveeeliinnnggg’ niet weg te denken van je Facebook startpagina. Meisjes waren voor één keer aangewezen op hun sociale vaardigheden en het communiceren met mensen zonder hun WhatsApp of Facebook-chat. Wat blij waren ze met de terugkeer van het internet, wat blij waren ze met hun sociale leven, wat waren ze blij weer communicatief afhankelijk te zijn van hun smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>