50/50 = 75/25

Een Nederlandse variant op de film ‘50/50′ had ‘Komt een man bij de dokter’ geheten, maar ’50/50′ is alles behalve een droevige, romantische dramafilm. Humor, biografisch en toch enigszins dramatisch kenmerken de film met sterren als Seth Rogan (Super Bad, Knocked Up, The Green Hornet) en Joseph Gordon-Levitt (Inception, 500 Days of Summer).

In het kort gaat de film over de 27-jarige journalist Adam die te horen krijgt dat hij kanker in zijn ruggengraat heeft met de naam ‘Schwannoma neurofibrosarcomas‘. De naam en de uitleg van de betreffende dokter maken al duidelijk dat je de diagnose met een korreltje zout moet nemen en dat humor in deze film de overhand heeft. Toch worden humor en drama goed gecombineerd in deze film; Kyle, gespeeld door Seth Rogan, weet op geniale wijze in te spelen op de diagnose van de arts en laat het hierdoor allemaal stukken minder erg lijken.

Aan vrouwen is er op zich ook geen gebrek in deze film; de ex van Adam en zijn therapeute komen beide ruimschoots door de keuring en geven de film dat kleine extraatje. Zijn er dan geen minpunten? Maar natuurlijk, op alles is iets aan te merken; er komt een moment in de film dat het verhaal enigszins lang duurt en de flauwe, seksistische grapjes van Kyle je er doorheen helpen.

Aanradert?

’50/50′ is een prima film om te kijken en zeker een aanrader. Met je vriendin, met vrienden of zelfs met je ouders; je zult er geen spijt van krijgen. Soms iets te langdradig en daarom ben ik iets minder enthousiast dan IMDB.com (7,9/10): ’50/50′ = 75/25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>